keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Sokerikukka - riipus

Tällainen pikapostaus koulukiireiden keskeltä :) Mun pitäis olla nytkin lukemassa saksan kokeisiin... Joululahjoja siis jälleen. Tällä kertaa vuorossa oli jo pidempään kesken ollut  0, 75 kokoisella koukulla virkattu sininen kukkariipus, jonka kovetin sokerilla. Kukka on virkattu ihan omalla perus-monikerroskukan ohjeella. Se oli nopea tehdä, ja minikoukulla virkkaaminen oli ihanaa näpertelyä!

Idea kukkaan ja koukku kanssa olivat messuilta, jotka täällä alkusyksystä järjestettiin :) Lanka oli helmilankaa. Haaveena olisi tehdä vielä samaan pakettiin heijastinlangasta virkattu laukkukoru (Jee, lisää mininäpertelyä :) Ja arvatkaapas mitä? Täällä on vielä yhdet kässämessut ensi viikonloppuna (Pomppii riemusta! :DDDD ) Nyt mä lähden oikeasti lukemaan sitä saksaa...
Emilia

perjantai 23. marraskuuta 2012

Söpö pussi, rätti ja messut

Nyt on paljon asiaa, kun en ole päässyt bloggailemaan melkein viikkon. Parempi se kuitenkin on näin päin että on paljon asiaa, kun ei yhtään, vaikka ei ehtisi bloggaamaankaan :)
   Ensinnäkin kiitos Anskulille ja Nepparille lukijoiksi liittymisestä :) On se tällaiselle pienelle bloggaajalle aina niin kivaa kun saa uuden lukijan, ja kun tällä kertaa niitä oli vieläpä kaksi :D ! Wau!
    Aloitetaan koulutöillä (eikö koulu olekin ainakin vanhempien mukaan se, mikä menee kaiken edelle :) Me tehtiin koulussa tällainen ihan perus kristallimuovipussukka, johon sai laittaa jotain kuvia muovin ja kankaan väliin. Ja minähän laitoin pöllöjä! Pussi oli aivan hypernopea tehdä, ei mennyt kuin jotain muutama tunti, eli koulutyöksi aika kiva.



Nuo jännät pussin pinnassa ovat "juomut" ovat ompelujälkiä; siten kiinnitettiin kuvat, ja tässä vain valo taittuu siitä tositosi rumasti. Pussin päällä on siis muovi, ja alla kangas.

 Sitten se rätti. Se on ihan bambulangasta tehty, uusimman Modan ohjeella. Tekniikka oli minulle uusi; kaksipuoleinen palmikko nimittäin. Idea tässä oli tosi fiksu, ja itse rätti oli nopea ja helppo toteuttaa. Lankana toimi klassisesti Hjertegarnin Blend Bamboo. Tiskirätti lähtee joululahjaksi, samalle tyypille kuin edellinenkin rätti. Tein ohjetta pienemmillä puikoilla ja langalla, mutta ihan mukavan kokoinen tästä silti tuli, vaikka ei kyllä olisi haitannut vaikka olisi ollut vielä vähän isompi, vaikka ohjetta pidemmän teinkin.
Ja pitäähän rätti kuvata aina elinympäristössäänkin :)



Kävin sellaisilla minimessuilla viime viikonloppuna (Siis en Tampereella, mutta mitä olen muiden blogeista lukenut, niin oli kuulemma ollut aivan mieletön reissu....mäkin haluun sinne joskus!) Näillä minimessuilla oli vielä aikaisempaakin vähemmän myyjiä; kaikki vähänkään ammattimaiset olivat siellä Tampereella, mutta oli sinne kyllä melkoiset määrät taitoa kertynyt, ja muutama tuttukin myyjä näkyi :) Tällaisia oli mun lempparipöydät:

Nämä oli aivan ihania! Kaikkia suloisia pöllöjuttuja ja semmoisia. Tämän nimi unohtui jo, mutta se näkyy tuossa yläkuvan maatuskakyltissä epäselvästi. Jokin D:llä alkava? Jos joku tunnistaa, niin laittakaa kommenttia, mä oon tosi pahoillani, että tähän ei nyt saatu nimeä!

Tällä ei edes ollut nimeä, mutta joka vuosi on sama vanha setä ollut myymässä aivan mielettömän heinoja nukkekotikalusteita. Tässä nuo pianot, jotka on kyllä tosi Wau!


Ihanista kaupoista puheenollen, löysin netistä aika vasta aivan ihanan kaupan, Hattentatin. Olin aivan ihmetyksissäni, miten paljon suloisia juttuja siellä oli ... ja pöllöjä koruina ja seinätarroina ja vaikka minä muina.(Oli siellä muitakin kuin pöllöjä, mutta minä ihastuin niihin eniten...) Ihanaa :) !

Toivottavasti joku jaksoi lukea tämän mun romaanin mittaisen postauksen! (Ei kun kirjailijan uralle...)
Emilia


lauantai 17. marraskuuta 2012

Se on tee ja tupla-ii kerien. Tiikeri!

Tuo lausahdus on jäänyt mieleen pienenä katsotuista Nalle Puh- leffoista :) En tiedä mistä se nyt tähän tupsahti, mutta ainakin sopii aiheeseen; tiikeri - amigurumi valmistui eilen. Ohje on Raverlystä, ja idea Tyttö kylmän maan- blogista, jossa tällainen samanlainen on tehty. Ei tästä nyt ihan yhtä suloista ehkä tullut kuin mallissaan, mutta enpä nyt tiedä, tarviiko tiikerin niin supersuloinen ollakaan :D Mutta olisihan se aina plussaa... Tällainen tuli:
Ja sivulta:
Ja takaa:
Ja otsikkoon sopivassa paikassa. Tuleeko mittakaava tarpeeksi hyvin esille :) ?
Tikru lähtee joululahjaksi, ja se on tosiaan avaimenperä, kuten tuosta sivukuvasta näkyy :)
Tiikerin jälkeen olen jo päässyt aloittelemaan tiskirättiä kaksipuolisella palmikolla. Aika jännä tekniikka, mutta kiva!
Nyt pitäisi lähteä käsityömessuille :DDD Ei - ei Tampereelle, vaan tällaisille minimessuille, mutta aivan sama. Ihanat ne on silti!
Emilia

tiistai 13. marraskuuta 2012

Ruma huivi.

Kun nyt joutui klassisen syysflunssan takia jäämään koulusta pois, niin ehtii sitä postatakin. Jotain hyvää tästä sairastamisestakin löytyy :)
   Ruma huivi tuli valmiiksi varmaan jo pari viikkoa sitten, mutta varmaan olen sitä alitajuisesti vältellyt postaamasta (Hävettää?).
        Sain mummilta ihanan väristä frillalankaa, olisikohan ollut Frillsiä, valmistajaa en muista. Aloin ihan innoissani neuloa, ja huivi tulikin valmiiksi ihan pikavauhtia samalla kun pänttäsin bilsan kokeisiin, ja tositosi helppohan tämä oli neuloa. Mutta. Huivi oli ruma. Ihan yksinkertaisesti. Ainakaan itse en voisi tätä ikinä käyttää, mutta nämähän ovatkin hieman vanhempien ihmisten muotia...
    Ruma huivi lähtee joululahjaksi, ja luulenpa, että saajan päällä huivi näyttää jopa kauniilta... (Olisikohan pitänyt muuttaa tuo otsikko Ruma huivi - jos se on minun päälläni -muotoon :) Tällainen tämä ruma/kaunis huivi on. Mitä mieltä olette? Kumpaa tämä on? Ruma vai kaunis? Elämän suuria kysymyksiä :D

Mallina toimi tällä kertaa äiti, ja siihen häntä saikin suostutella (mielipide huivista oli sama kuin minulla...) Syynä suostutteluun oli tuo takki, johon tuo huivi sopii vähän turhankin hyvin!
     Kiitokset muuten Ballerinalle lukijaksi liittymisestä! Piristi sairaspäivääni!
   Nyt pitäisi alkaa tehdä niitä läksyjä, mutta ei millään jaksaisi. Ei sitten millään... Jos sitä kuitenkin yrittäisi jaksaa ;)
Emilia


sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Cake popsit isäinpäiväksi

 Isäinpäivän kunniaksi meidän isää juhlistettiin ihan perinteisesti kahvipöydän ääressä, johon kaikki olivat kantaneet kortensa kekoon :) Minun panoksiani olivat jo aikaisemmin kokeiltu omppu-marenkipiirakka sekä nämä cake popsit. Niitä kokeilin ekaa kertaa, K-ruoka Pirkan ohjeella.
        Resepti ei sisältänyt ollenkaan rasvaa, ja se taisi vaikuttaa hieman palleroisten koossapysymiseen, silllä koristeluvaiheessa meinasi katastrofi iskeä: Jo aikaisemmin kiinnitetyt tikut uhkasivat työntyä palloista läpi. Ei hyvä. Kolme popsia meni ihan kokonaan pilalle, mutta muut saatiin äidin katastrofihätäavulla pelastettua :) Tätä reseptiä kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä kun on oikeat niksit käytössä, niin popsien koristelukin on helppoa (ja riskitöntä :)
        Ei niistä kaikista kyllä uskomattoman esteettisiä tullut, mutta anyway. Isin ainoa toive herkkujen suhteen oli äkkömakeus, ja sitä nämä kyllä olivat :)! Valkosuklaalla ja suklaalla kuorrutetut palloset maistuvat kyllä kaikille (äkkö)makean ystäville paremmin kuin hyvin!
       Popsit laitettiin sokerilla täytettyyn maljaan, ja siinä oli sitten isille vähän persoonallisempi kakku!


Cake popsit

n. 24 kpl
POHJA
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1/4 dl (tummaa) kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
 
TÄYTE
180g tuorejuustoa, esim appelsiini tai mango
 
PINNALLE
talous- ja valkosuklaata
nonparelleja
 
LISÄKSI
12 puista varrastikkua
 
1.  Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao- ja leivinjauhe kulhossa, ja siivilöi jauhoseos vaahtoon varovasti sekoittaen.
2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 20x30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla reilut 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
3. Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto (kannattaa käyttää sähkövatkainta) Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi. (Voit tehdä pallot valmiiksi jo edellisenä iltana)
4. Leikkaa grillivartaat halutessasi kahteen tai kolmeen osaan.
5. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai liedellä. Kasta tikkujen toinen pää suklaaseen ja työnnä tämä pää palleroon. Tässäkin vaiheessa kannattaa laittaa popsit hetkeksi jääkaappiin, että suklaa jähmettyy ja "liimaa" tikun paikoilleen. Sitten se vähän haasteellisempi osio. Jotta popsin tikku ei tulisi koristelun aikana pallosta läpi, niin kannattaa popsi tukea esim. pursotintyllalla.
Noin.
Sitten vaan vaikka lusikalla siihen suklaata päälle ja vähän nonparelleja :) (Kivoja koristeluidiksiä löytyy vaikkapa täältä)
Hyhmettämiseen jääkaapissakin on oma tyylinsa; popsi pidetään edelleen tyllassa, ja laitetaan jääkaapin ritilikköön siten, että tikku tulee läpi. (Tässä popsissa ei tosin ole kuorrutteita...)
Kaunis kuva meidän jääkaapista :) Oletteko huomanneet, miten linssilutemaisia nämä Valion glögipurkit ovat?
6.Popseja pidetään jääkaapissa sen aikaa , että suklaa jähmettyy. Asettele popsit vaikka nyt sinne sokerimaljaan tai miksei vaikkapa omenaan tai meloniin pystyyn.
Ei kun herkuttelemaan!!!
Emilia
 


 

perjantai 9. marraskuuta 2012

Haasteellista :D

Kuten otsikko kertoo, luvassa on haaste, mutta sitä ennen vielä jotain tärkeämpää: pahoittelut. En ole saanut postattua kahteen (!!????) viikkoon. Syynä oli kuitenkin (ei tällä kertaa laiskuus vaan) reissu Murmanskiin tanssiryhmän kanssa :) Meillä oli aivan huippukivaa, esitettiin kahdesti, shoppailtiin, pidettiin worskshop :D
  Käsitöitä en juurikaan ehtinyt tehdä, ja se, mitä tein, oli kauluria itselleni (nyt on huono omatunto, kun olisi pitänyt tehdä joululahjoja...) Se oli sitä ihanaa pörrölankaa, ja yritän siihen jotain palmikkoa vääntää keskelle, mutta se taitaa jäädä sen pörrölangan alle piiloon :D Tällainen:
Pöh. Ei se palmikko näy. Ei sitten millään :( No, onpahan vähän mielekkäämpää neuloa...
Sitten siihen haasteeseen. Tätä ovat tehneet jo vaikka kuinka monet, ainakin Ella, Milla ja Salla. Sallalta minä nämä kysymykset nappasin, kun hän minut virallisesti haastoi. Kiitos kovasti :)
(Seuraava teksti on kopioitu suoraan Sallan blogista)
Haasteen ohjeet:
Kiitä ja linkitä bloggaaja jolta sait tämän haasteen. Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata 11 kysymykseen jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten viisi uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän.
 
Sallan kysymykset:
Onko sinulla parasta ystävää?
No onhan minulla, mutta on muitakin ystäviä :)
Mitä harrastat?
Viulunsoittoa, tanssia (balettia ja modernia tanssia) ja kuoroa. Lisäksi luen, leivon, olen  kavereideni kanssa ja tietysti teen käsitöitä vapaa-ajallani. Käyn kahdessa orkesterissa ("normaalissa" harrastusorkassa ja koulun orkassa (olen musaluokalla)).Treenit minulla on viidet tai kuudet viikossa.
Lempivaatteesi?
Tämä on paha, mutta varmaan (perusfarkkujen lisäksi) harmaa-mustaraitainen EDC:n 3/4 hihainen paita (joka minulla sattuu olemaan just nyt päällä ;)
Lempivärisi?
Turkoosi!!! Sen värinen seinä löytyy huoneestakin!
Lempimuistosi?
Tätä en oikeasti tiedä, on niin paljon ihania... Semmosia jotka naurattaa, ja semmosia, jotka oli muuten vaan ihania ja vaikka mitä. Jos pitäis yksi sanoa, niin reissu Helsingin Lankamaailmaan oli kyllä ihan mieletön :D !!!
Lempijäätelömakusi?
Suklaa, sellainen jossa on oikein paljon hippuja (Alkoi heti tekemään mieli...)
Tykkäätkö kuvata?
No joo. En nyt mikäään kuvausaddikti ole, mutta Murmanskissa kuvasin ihan kaikkea aina kulkukoirista esiintymissalin kattokruunuun :)
Lempiaineesi koulussa?
No käsityöt (tätä kukaan ei arvannut :)
Onko teillä lemmikkiä?
Ei ole (Nyyh...), mutta koiran olen aina halunnut.
Missä paikoissa käyt netissä?
 Ainakin monissa blogeissa, Raverlyssä, ja sitten ihan kirjaston ja paikallisliikenteen sivuilla uusimassa lainoja ja katsomassa bussiaikatauluja. Facebookia minulla ei ole, vaikka sellaisen haluaisin :(
Luetko kirjoja - minkälaisia?
Joo! Olen aikamoinen lukutoukka 8) Ja fantasiaa  pääasiassa, joskus scifiä ja romantiikkaakin <3 Viimeksi meni Annukka Salaman Käärmeenlumooja. Oli aivan huippu! Paras kirja jonka olen lukenut on ehkä Myyttihovi -kirjasarja. Sarjan vika osa on nytkin kirjastossa tilauksessa minulle :)
 
Apua. Oikeesti. Suunnilleen kaikki mun blogitutut ovat tehneet tämän haasteen! Kyllä nyt tähän pari vielä sain ja nämä molemmat ovat käsityöbloggareita :) Kyssäritkin ovat siis sitten käsityöaiheisia... Haastan Riikan ja Sannan. Kuitenkin kaikki jotka viitsivät ja, niin olkaa hyvät vaan! Tämän haasteen saa tästä vapaasti napata, ja olisi kiva, jos nappaisitte!
 
Kysymykset:
Onnistunein työsi ikinä (ja jos vielä kuvankin viitsisit laittaa)?
Mikä on lempparikäsityökauppasi?
Lempilanka ja paras väri siitä lempparilangasta?
Paljonko käytät rahaa käsityötarvikkeihin kuukaudessa suunnilleen?
Mikä on paras virkkukoukku/neulepuikkokoko?
Top3 To do - listalta?
Mikä on mielestäsi käsityöihmisten kansalliseepos (siis kirja :) ?
Mikä on omituisin käsityömateriaali, mistä olet tehnyt jotain?
Suunnitteletko miten paljon töistäsi itse (%)?
Mitä käsityölehtiä sinulle tulee?
Viimeisenä klassinen Suuren käsityölehden Nuori suunnittelija- kyssäri:
Kerä villalankaa, pussillinen helmiä vai metri trikoota?
 
Kiitos kaikille, jotka tämän haluavat tehdä! Linkatkaa mulle tähän postaukseen, jos teette :) !
Emilia